Kundcase

Så tycker våra kunder

Corroventa har funnits i över 35 år och vi har hunnit med en hel del samarbeten genom åren. Vi har medverkat i projekt över hela Sverige och stora delar av Europa. Bland annat har vi:

Avfuktat en ishall i Norge, radonsanerat bostadsområden, sanerat mot skadedjur och genomfört stora torkprojekt efter brand. Nedan kan du läsa ett axplock av alla spännande projekt vi har varit med om.

 • Fuktreglering i kalla lagerbyggnader

  Klimathållning i kalla lagerbyggnader är något som ofta efterfrågas utav industri och andra verksamheter. Ofta uppstår problem med hög relativ fuktighet och kondensbildning som gör att det är svårt att använda lagerbyggnaden som tänkt.

 • Vattenskada på färja kunde torkas effektivt med Corroventas avfuktare

  Det var i början av april 2021 som vattenskadan uppstod när en tryckvattenledning till toaletterna på passagerardäck gick sönder. Konstruktionen var en så kallad ”Sandwich-konstruktion” med stål, elefantmatta och finsats mellan maskinrum och passagerarhytter. Anticimex använde sig av Corroventas avfuktare för att utföra torkprocessen.

 • Anticimex sparade tid och pengar i sina torkprocesser med hjälp av SuperVision®

  Som ett steg i att minimera energiförbrukningen och koldioxidutsläpp under avfuktningsuppdrag, använder Anticimex sig av styrsystemet SuperVision®. Med hjälp av den smarta tekniken kan de både styra och övervaka torkprocessen på distans, vilket minskar på onödiga resor till torkjobben och hjälper fuktteknikerna att jobba mer effektivt.

 • Corroventa avfuktar ishallar

  Ishockeyklubben Hasle-Løren Ishockey i Norge fick en dålig start på säsongen. Hallens isyta hade under sommaren lyft sig på ena kortsidan vilket lett till att sarger blivit sneda och den höga luftfuktigheten i ishallen hade lett till svåra svartmögelangrepp på väggar och träinstallationer.

 • Åtgärder mot höga radonvärden i Linköping

  I Sverige är gränsvärdet för radon i bostäder, allmänna lokaler och arbetsplatser 200 Bq/m3. Mätningar behövs göras för att identifiera och åtgärda bostäder med för höga radonhalter. Corroventa har levererat radonsugar av typen RS100 till LR-Konsult & Installation AB för att i Riksbyggen Brf Trumspelaren åtgärda de förhöjda radonvärdena som uppmätts i marklägenheterna.

 • Radonsanering i Tranås

  De senaste åren har kunskapen om radonets faror blivit alltmer känt runtom i världen och 1 juni i år trädde den nya strålskyddslagen i kraft i Sverige där det nya referensvärdet för radon i bostäder, allmänna lokaler och arbetsplatser är 200 Bq/m3. Corroventa har levererat ett antal radonsugar av typen RS100 till Corvara i Tranås som just nu jobbar med att radonsanera området Ekmarksberg.

 • Effektiv skadedjurssanering med Corroventas värmetält H4 ES

  Corvara har nu i 1,5 års tid arbetat med att sanera skadedjur med Corroventas system H4 ES. Efter närmare 200 behandlingar är det äntligen sanerat och helt fritt från skadedjur. Eftersom att man med Corroventas värmetält inte använder sig av några kemikalier så är det både en smidig och miljövänlig lösning.

 • Omfattande torkning efter brand med Corroventas trailer

  Utmaning: Mycket fukt i byggnaden efter en omfattande brandsanering
  Lösning: Corroventas högeffektiva, mobila avfuktare CTR 10000

 • Byggavfuktning med Corroventas A50 TD2

  Stenmarks Bygg AB är i full gång med att bygga Skogsbäckens förskola i Lidköping. Byggnaden är 1700m2 stor och för att avfukta byggnaden användes Corroventas stora, mobila adsorptionsavfuktare A50 TD2. 

 • Kundberättelse Veikko Räihä & Fredrik Nilsson, Anticimex

  Veikko Räihä och Fredrik Nilsson från Anticimex berättar om hur det är att arbeta med Corroventas produkter och samarbetet i allmänhet.

 • Kundberättelse Olaf Händler, Händler Trocknungsservice

  Händler Trocknungsservice har arbetat med Corroventa i fyra år. Olaf Händler förklarar varför de väljer att samarbeta med Corroventa.

 • Kundberättelse Frank Wiegand, ReMax direkt

  Frank Wiegand från ReMax direkt berättar om hans erfarenheter av att arbeta med Corroventas produkter och lösningar.