”Många vattenrelaterade skador har uppstått på kort tid”

Efter regnovädret ”Hans” framfart i Sverige och Norge så har det varit hektiska dagar för oss på Corroventa. Många vattenrelaterade skador har uppstått på kort tid och behovet av avfuktare är väldigt stort. Fredrik Rosén, nordisk säljchef på Corroventa, ger oss en bild av nuläget.

Efter ovädret ”Hans” har dragit vidare så är det fortfarande ostabila väderprognoser och mellan lördag och söndag förra veckan så blev det ytterligare kraftiga översvämningar, framför allt i Oslo-området som redan är hårt drabbade sedan tidigare. Trycket på oss som leverantör av premiumavfuktare är väldigt stort.

Fredrik Rosén, nordisk säljchef på Corroventa

Fredrik Rosén, nordisk säljchef på Corroventa

Vad för typ av skador är det som har inträffat?

– Framför allt så är det vattenskador med översvämmade villor, industrilokaler och kommersiella lokaler. Efter en översvämning är det viktigt att först kontakta räddningstjänst och försäkringsbolag, säkra allt löst material samt påbörja utpumpning av vatten. När vattnet är borta så ska man få in avfuktare och fläktar för att påbörja torkprocessen.

Hur jobbar vi på Corroventa för att stötta i dessa tider?

– Det är ytterst viktigt att påbörja avfuktningen så fort som möjligt! Därför är en av de viktigaste delarna för oss att snabbt få ut våra maskiner till kunden och platsen för vattenskadan, så att våra samarbetspartners kan påbörja torkprocessen. Vi har oftast välfyllda lager med avfuktare för både försäljning och uthyrning. Vi har runt 10.000 maskiner i vår uthyrningspark samt försäljningslager runt om i Europa för att snabbast möjligast kunna täcka behovet av avfuktare som kan uppstå vid akuta situationer.

Om torkprocessen inte påbörjats i tid, vilka risker finns det?

– Risken om man inte påbörjar torkprocessen snabbt nog är att man minskar chansen att rädda värden i fastighetsägare samt så tar torkprocessen längre tid om man fördröjer processen. Det är oftast mycket billigare för fastighetsägaren att torka än att riva. Samtidigt får man en miljövinst med att använda Corroventas pålitliga och energieffektiva avfuktare.

Service och support

Kontakta oss om du behöver support eller service. Vi hjälper dig att hitta den optimala lösningen!

Tel: 036-37 12 00
E-post: mail@corroventa.se

Fler nyheter

Besök Corroventas monter på Nordbygg 2024

23-26 april är det äntligen dags för Nordbygg. Du hittar oss i montern A19:32.