Översvämmat grönområde

Många leveranser från Corroventa under sommarens översvämningar

Sommarens skyfall innebar en katastrof för stora delar av Europa. Det extrema vädret orsakade omfattande översvämningar där hela städer hamnade under vatten och människor fick evakueras. Under de veckor som det akuta behovet var som störst hade Corroventa nästan 10 000 maskiner uthyrda.

De områden som var värst drabbade var Bayern i södra Tyskland och stora delar av Frankrike, men även England, Nederländerna och Norge drabbades av höga vattennivåer. 

Översvämningarna innebar stora vattenskador på byggnader. Corroventas samtliga säljkontor jobbade flitigt för att tillgodose kundernas behov av avfuktningsmaskiner. Dagligen gick flera leveranser från de olika depåerna ute i Europa (Corroventa har totalt 10 depåer i Sverige, Tyskland, Frankrike, England och Norge) till kunder som jobbade ute på fältet.

Översvämningarna krävde alla typer av avfuktningsmaskiner för att kunna torka olika byggnader och skador. I Corroventas hyrpark ingår alltifrån små och smidiga maskiner till stora trailers som klarar av att torka omfattande utrymmen.

En enorm fördel med en så stor hyrpark är just förmågan att kunna leverera många maskiner snabbt, vilket är absolut nödvändigt i akuta situationer. Ju snabbare insats, desto mindre skada.

Richard Zinken, försäljningschef på Corroventas dotterbolag i Tyskland

Högtryck i Corroventas fabrik

Situationen innebar också högtryck på Corroventas fabrik i Bankeryd som i september slog produktionsrekord. En stor del av maskinerna som tillverkades var kylavfuktare, som installeras snabbt och enkelt och därför är optimala jourmaskiner. 

Nu, ett par månader efter översvämningen i Europa, börjar maskinerna komma tillbaka till vår hyrpark, och är nu nyservade och redo för nya torkuppdrag.

Corroventas hyrpark

Om du vill fylla på med maskiner vid hög belastning, passar vår uthyrning perfekt. Corroventa har idag ca 10 000 maskiner i sin hyrpark – en av de största i Europa. Produkterna finns tillgängliga i ett flertal depåer runt om i Europa för leverans inom några timmar. Det gäller allt från små kylavfuktare till stora industriella adsorptionsavfuktare som processar 10 000 m3 luft i timmen, med andra ord det mesta som behövs vid avfuktning av vattenskador eller byggavfuktning. Vi kan leverera direkt till platsen där vattenskadan skall hanteras.

Fler nyheter

Besök Corroventas monter på Nordbygg 2024

23-26 april är det äntligen dags för Nordbygg. Du hittar oss i montern A19:32.