Adsorptionsavfuktare L4 med inbyggd kondensor - En robust och kompakt avfuktare för professionell användning

Tänk dig en avfuktare som avger riktigt torr och varm luft, med ett tillskott av extra värmeenergi och där ingen våtluft behöver evakueras – allt detta finner du i Corroventas nya L4, dessutom i ett kompakt och kraftfullt format!

Avfuktningsprincipen

L4 är en adsorptionsavfuktare med en integrerad, luftkyld kondensor. Principen för avfuktningen sker genom adsorption men till skillnad från en adsorptionsavfuktare bortförs vattnet via kondensation och pumpas ut och våtluften behöver därmed inte evakueras. Detta gör maskinen enkel att installera och möjlig att använda i utrymmen där evakuering av våtluft inte är möjlig samtidigt som man drar nytta av adsorptionsavfuktarens torra luft och goda prestanda vid låga temperaturer.

Extra värmetillskott

Energin som avgår under kondenseringsprocessen bidrar med ett extra energitillskott i form av värme till rummet eller som kan riktas mot att torka materialet. Temperaturen på den torra luften är alltså högre än med en vanlig adsorptionsavfuktare. Det innebär att all elektrisk energi som L4 förbrukar för att avfukta luften tillsammans med energitillskottet från kondensationsprocessen gör att maskinen fungerar även i ouppvärmda utrymmen. Det gör den också idealisk för torkning av jourskador och byggavfuktning. L4 ger fördelar från både en adsorptions- och en kylavfuktare i ett kompakt format.

Detaljer av högsta kvalitet 

Precis som med alla Corroventas produkter har man noggrant valt ut delar av högsta kvalitet med smarta detaljer och utvecklat maskinen med användaren i fokus. Med ett chassi av höghållfast stålplåt, MID-godkänd digital display (ES-modell) och kondensor i aluminium säkerställer vi högsta kvalitet och lång livslängd. L4 finns tillgänglig med eller utan hjul och utfällbart handtag och i både analogt och ES-utförande och är, precis som alla maskiner i ES-familjen, kompatibel med SuperVision.

Många av våra kunder har förmedlat behovet av att kunna använda adsorptionsteknik men att de ibland möter hinder i fall där evakuering av våtluften är komplex eller till och med omöjlig.

Vi är därför mycket stolta över att kunna presentera L4-familjen som med sin kompakta men kraftfulla design och kompetenta styrsystem är det ideala valet i en rad applikationer, från temporära vattenskador till fuktkontroll i ouppvärmda utrymmen.

 

Per Ekdahl, VD & Utvecklingschef på Corroventa Avfuktning

Fördelar med L4:

 • Fungerar utmärkt för att skapa undertryck vid trycktorkning
 • Stosar och spjäll ger möjlighet att koppla slangar och fördela torrluften på ett optimalt sätt
 • Ingen evakuering av våtluft behövs vilket gör maskinen väldigt lätt att installera
 • Mycket torr och varm luft samt extra värmetillskott från kondensationsprocessen
 • Idealisk att använda i kalla utrymmen
 • Liten & kompakt
 • Stapelbar
 • Tillgänglig med hjul och vikbart handtag för bästa användarvänlighet (L4 HPW och L4 ES HPW)
  Kondensor i aluminium för högsta kvalitet och lång livslängd
 • Chassi av höghållfast stålplåt

Upptäck våra produkter

Corroventas adsorptionsavfuktare

Frågor eller funderingar?

Ni kan alltid kontakta oss på Corroventa om det är något ni undrar över om våra produkter eller lösningar. Har ni en utmaning med vatten, fukt, lukt, radon eller skadedjur? Hör av er till vårt huvudkontor så hjälper vi er vidare.

Fler nyheter

Besök Corroventas monter på Nordbygg 2024

23-26 april är det äntligen dags för Nordbygg. Du hittar oss i montern A19:32.