Från då till nu - Corroventas resa 

Den första produkten som lanserades fick ett stort genomslag på marknaden då den var enkel, användarvänlig och hade en unik patenterad torkprocess som väsentligt förkortade torktiden av en vattenskada. Corroventas grundare Knut Claesson etablerade tidigt ett nära samarbete med kunder runtom i Europa som senare också aktivt påverkade utvecklingen av Corroventas produkter.

Vår drivkraft har alltid varit att hitta smarta och effektiva lösningar för att underlätta kundens vardag och genom tät dialog skapas produkter som klarar de allra tuffaste miljöerna och håller i många år. Vi siktar på att erbjuda ett sortiment av flexibla produkter som fungerar för alla sorters uppdrag och senast ut på marknaden är den lilla men effektiva adsorptionsavfuktaren A1.

Highlights från åren som gått: 

1985: Corroventa grundas av Dr. Knut Claesson i Bankeryd, Småland

1988: Corroventa lanserar CTR 200, som är den första portabla och användarvänliga avfuktaren. Den väger 22 kg och har en kapacitet på 22 l/dygn.

1999-2003: Corroventa lanserar produkter för krypgrundsavfuktning  och näst ut på tur är produktlanseringar inom radonsanering.

2007: Corroventa blir uppköpta av Volati, en svensk industrigrupp som förvärvar bolag och vidareutvecklar dessa med fokus på långsiktigt värdeskapande.

2010: Corroventa lanserar styrsystemet HomeVision för att kontrollera klimatet i krypgrunder och på vindar.

2012-2014: Dotterbolag bildas i Frankrike, Benelux, Norge och Polen.

2015: Corroventa firar 30 år och lanserar samtidigt ES-familjen som är en serie den mest energisnåla, kraftfulla och intelligenta serien som tagits fram. Samtidigt lanseras styrsystemet SuperVision som tillåter övervakning av torkprocessen på distans.

2016: Corroventa lanserar VentoVind som energieffektivt avfuktar kallvindar.

2018: Corroventas kvalitetssystem certifieras enligt ISO 9001 samt expanderar till Australien och Israel.

2019: Corroventa lanserar Corroventa Academy, avfuktaren L4 som är en kompakt adsorptionsavfuktare med luftkyld kondensor.

2020: Lansering av vår allra minsta adsorptionsavfuktare A1 

 

I dagarna firar vi alltså 35 år och vi vill rikta ett stort tack till alla våra kunder. Utan er hade det inte varit möjligt, och vi hoppas få fortsätta att ge Er support och leverera produkter för hantering av fukt, lukt och radon i många år till.

Frågor eller funderingar?

Ni kan alltid kontakta oss på Corroventa om det är något ni undrar över om våra produkter eller lösningar. Har ni en utmaning med vatten, fukt, lukt, radon eller skadedjur? Hör av er till vårt huvudkontor så hjälper vi er vidare.

Fler nyheter

Besök Corroventas monter på Nordbygg 2024

23-26 april är det äntligen dags för Nordbygg. Du hittar oss i montern A19:32.