• Uppnå önskat fuktklimat med rätt utrustning!

Industriella applikationer

Undvik korrosion och kondens och skapa ett önskat fuktklimat i många olika och tuffa miljöer med Corroventas avfuktare för industriella applikationer. Produkterna kan användas till allt från torrluftslager, till brokonstruktioner, garage, museum och kyllager.

 • Skydda produkter, utrustning och fastighet med ett kontrollerat fuktklimat!

  Korrosion, kondens och andra typer av fuktrelaterade skador på material kostar årligen stora summor pengar. Genom att kontrollera fuktklimatet kan du undvika fuktrelaterade skador och därmed spara både tid, material och pengar. Våra lösningar för industriella applikationer installeras i exempelvis torrluftlager, garagebyggnader, vattenverk och kyllager. Vår beprövade teknik och kvalitet i lösningarna ger energieffektiv kontroll av fuktklimatet, och förhindrar att material blir förstört och måste åtgärdas eller i värsta fall kasseras. Våra lösningar är utvecklade för att klara avfuktningsuppdrag även i tuffa miljöer. Produkterna har smarta funktioner och robust konstruktion för att jobba effektivt under lång tid för bästa driftsekonomi.

  A15 – svensktillverkad avfuktare med kraftfull prestanda.

  Corroventas adsorptionsavfuktare A15 passar utmärkt i många olika miljöer. Med en kapacitet på 190 l/dygn och dess smarta design ger A15 stor avfuktningskapacitet i förhållande till sin storlek. Den arbetar tyst och energieffektivt och ger god flexibilitet vad gäller placering för en installation.

  Läs mer om A15

   

   

Produkter

 • A15

  Den innovativa adsorptionsavfuktaren A15 är perfekt när man önskar kraftfull och tyst avfuktning med minimal energiförbrukning till såväl byggavfuktning som fasta installationer.

 • IA2 ES F

  IA2 ES F är en kraftfull och energieffektiv adsorptionsavfuktare som är utrustad med två separata luftflöden. Denna flexibla avfuktare är utvecklad för att på ett energieffektivt sätt kontrollera fuktklimatet i fasta avfuktningsinstallationer, så som torrluftslager, industrier eller andra applikationer.

 • IL2 ES

  IL2 ES är en robust och flexibel adsorptionsavfuktare med luftkyld kondensor. Med smart design och ES-funktionalitet har användaren möjlighet att optimera driften och minimera driftkostnaderna. Avfuktaren är utvecklad för att hålla över lång tid, även i tuffare miljöer så som torrluftslager, industrier eller andra industriella applikationer.

 • L4 ES HP

  L4 ES HP är en adsorptionsavfuktare i ES-utförande med luftkyld kondensor. Den avfuktar även vid låga temperaturer och tillför extra värme vid drift, trots låg energiförbrukning.

 • A2 ES

  Adsorptionsavfuktare A2 ES har digital styrning och är dimensionerad för små och medelstora avfuktningsuppdrag. Den kan övervakas på distans med SuperVision®.

 • A4 ES

  A4 ES har digital styrning och är dimensionerad för små och stora avfuktningsuppdrag. Den kan övervakas på distans med SuperVision®. A4 ES har en avfuktningskapacitet på 27 l/dygn.

 • A4 ES X

  A4 ES X har extravärme och kan användas i både små och stora avfuktningsuppdrag. Den har digital styrning och kan övervakas på distans med SuperVision®.

 • K3 ES HP

  K3 ES HP har en kapacitet på upp till 30 l/dygn och är utrustad med kraftfull fläkt och pump. Den har digital styrning och kan övervakas på distans med SuperVision®.

 • Innovativa och effektiva produkter för olika installationer

  Vi konstruerar alla våra produkter med tydlig målsättning – att skapa bästa lönsamhet för våra kunder. Våra avfuktare ska fungera effektivt och energisnålt i många år. De har en robust konstruktion som klarar av tuffa miljöer. Dessutom ska de vara lätta att installera, använda och underhålla. Det är det bästa för torkresultatet, totalekonomin och miljön. Vårt mål är alltid att erbjuda de bästa avfuktarna som finns på marknaden.

  Över 35 års erfarenhet

  Sedan mer än 35 år har vi med vetenskaplig metodik och ett brinnande intresse fördjupat oss i detta. För bästa kvalitetssäkring utvecklar och producerar vi våra maskiner i vår fabrik i Bankeryd. Här kontrolleras och kvalitetssäkras maskinerna i varje steg av produktionsprocessen. Det skapar den höga kvalitetsnivå som är utmärkande för Corroventas produkter.

Våra kunder berättar

 • Fuktreglering i kalla lagerbyggnader

  Klimathållning i kalla lagerbyggnader är något som ofta efterfrågas utav industri och andra verksamheter. Ofta uppstår problem med hög relativ fuktighet och kondensbildning som gör att det är svårt att använda lagerbyggnaden som tänkt.

 • Corroventa avfuktar ishallar

  Ishockeyklubben Hasle-Løren Ishockey i Norge fick en dålig start på säsongen. Hallens isyta hade under sommaren lyft sig på ena kortsidan vilket lett till att sarger blivit sneda och den höga luftfuktigheten i ishallen hade lett till svåra svartmögelangrepp på väggar och träinstallationer.