Corroventa hälsar Sofia Axelsson välkommen som ny VD

 • Corroventa är glada över att välkomna Sofia Axelsson som vår nya VD. Sofia Axelsson har en intressant bakgrund med erfarenhet från många spännande företag, alla med produkter som är till nytta för slutanvändaren. Från symaskiner, fönster/dörrar och badrum till skogs- och trädgårdsprodukter.

  Innan hon anslöt sig till Corroventa har hon framgångsrikt lett flera verksamheter genom perioder av tillväxt och förändring. Hennes expertis inom affärsstrategi och marknadsutveckling kommer att vara till stor nytta för Corroventa när vi strävar efter att stärka vår position på marknaden.

  Sofia är född och uppvuxen i Jönköping och tycker det är kul att få jobba i ännu ett bolag baserat i regionen. På fritiden gillar hon att träna, träffa vänner och umgås med familjen som består av man och två söner. Hon berättar också att det finns ett stort intresse för innebandy i familjen, en sport där båda hennes killar är aktiva.

  Det som särskilt lockade Sofia till rollen som VD på Corroventa var företagets starka varumärke inom branschen, ett erbjudande helt rätt i tiden och dess fokus på innovation och kundtillfredsställelse. Hon ser fram emot att driva företaget mot fortsatt tillväxt och stärka dess närvaro globalt.

  – Corroventa är ett fint bolag med ett erbjudande som är helt rätt i tiden. Det känns spännande att få vara med på den lönsamma tillväxtresa som ni har skapat, berättar Axelsson.

  Samtidigt är vi glada över att meddela att vår tidigare VD, Per Ekdahl, kommer att fortsätta sin resa hos Corroventa i en ny rollen som Chief Technology Officer & Chief Operating Officer. Vårt fokus ligger på att accelerera Corroventas teknologiska fördelar och att ytterligare stärka vår position som en av de ledande leverantörerna inom branschen. Vi är övertygade om att detta kommer att forma företagets framtid på ett positivt sätt.

  Per Ekdahl kommenterade entusiastiskt sin nya roll och sa:

  – Innovation, Kvalitet och Service är ledorden för Corroventa. Som COO och CTO är det just de kärnvärdena som står i fokus för arbetet vilket känns fantastiskt stimulerande!

  Sofia Axelsson tillträdde sin roll som VD i januari 2024 och hela Corroventa-familjen ser fram emot att samarbeta under hennes ledning för att fortsätta tillväxten och att leverera framgångsrika prestationer på marknaden.

  Sofia Axelsson

  CEO, Chief Executive officer
  +46 (0)70- 5146816