ANSÖKAN STÄNGD | Business Analyst till Corroventa

 • Analytiker | Jönköping

  Är du i ditt rätta element när du arbetar med strategiska och analytiska verksamhetsfrågor på ledningsnivå? Vill du bli del av ett multinationellt företag med stora ambitioner och spännande framtidsplaner? Nu har du chansen att bli en del av Corroventa! Vi söker just nu deras nästa nyckelspelare till en helt ny roll som Business Analyst. Tjänsten är en tillsvidareanställning och med placering på kontoret i Bankeryd. Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

  Om tjänsten

  I rollen som Business Analyst väntar en unik chans på Corroventa med fokus på strategiska frågor och organisationsutveckling. Med en skarp analytisk förmåga arbetar du med effektivisering, utveckling av befintlig verksamhet och potentiella affärsvägar för ökad tillväxt. Det innefattar såväl undersökning av potentiella förvärv i Sverige och internationellt som etablering på nya marknader eller produktsegment. För att fatta välgrundade beslut kartlägger du konkurrenter och aktuella marknadstrender. Din sammanställda information i kombination med välgrundade slutsatser utgör ett viktigt stöd i ledningsgruppens arbete. Till dina arbetsuppgifter hör även att stötta bolagsledningen vid integration av förvärv i den befintliga verksamheten. Du har ett nära samarbete och rapporterar till din närmsta chef som har en kombinerad tjänst som Chief Strategy Officer och Chief Financial Officer

  På Corroventa välkomnas du till ett multinationellt företag med en spännande tillväxtstrategi och stor framåtanda. Varumärket har ett gott renommé, är väl inarbetat på marknaden och i ryggen finns en stark ägare. Tjänsten är helt ny och du blir därför en efterlängtad nyckelspelare som får möjlighet att vara med från start i att utstaka vägen framåt. Du erbjuds ett brett helikopterperspektiv över verksamheten, vilket innebär en inblick i hela kedjan av produktion, utveckling och försäljning. Vid din sida har du en kompetent chef med gedigen erfarenhet att såväl ta lärdom av som att bolla idéer med. Teamet i övrigt består av tre kompetenta kollegor som alla värdesätter ett starkt affärsfokus och god sammanhållning. Rollen präglas av en internationell närvaro och du får möjlighet att kontinuerligt genomföra affärsresor runt om i Europa.

  Vem är du?

  Vi söker dig med en relevant akademisk utbildning som gett en god förståelse för affärsstrategi, verksamhetsstyrning och analysarbete. Du har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, antingen som konsult eller internt i bolag. Oavsett är det viktigaste för oss att hitta dig med en skarp analytisk förmåga, god ekonomisk kännedom och ett genuint verksamhetsintresse på ledningsnivå. För att lyckas i rollen krävs mycket goda kunskaper i Microsoft Excel. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av analysprogrammet Power BI. Då du verkar i internationella sammanhang med många kontaktytor ställer det krav på att du behärskar engelska i såväl tal som skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

  Som person är du affärsmässig och har en stark drivkraft till att leverera resultat som bidrar till verksamhetens utveckling. Du är en lagspelare med en stark kommunikativ förmåga och du är van vid att strukturera och planera ditt eget arbete. Att vara flexibel är för dig en självklarhet, likväl som att hålla dig till givna deadlines. Till dina starka egenskaper hör ett strategiskt och analytiskt förhållningssätt, vilket gör att du gärna bidrar med innovativa idéer och nytänkande lösningar. Du är skicklig på att samla information, analysera data och föreslå relevanta slutsatser som går att applicera i konkreta situationer. Vi ser en stor potential i dig som är nyfiken, handlingskraftig och har en stor vilja att utvecklas i arbetsrollen tillsammans med oss.