PRODUKTNYTT: A15

 • Corroventa lanserar A15 - Avfuktare för industriella applikationer

  Äntligen är den här! Den kraftfulla, energieffektiva avfuktaren som är anpassad för många olika användningsområden, den passar utmärkt vid större vattenskador eller byggavfuktning, men också i fasta avfuktningsinstallationer för att kont­rollera fuktklimatet i exempelvis lager, förråd eller större vattenverk.

  Corroventas nya adsorptionsavfuktare A15 är optimal när man önskar en kraftfull avfuktare som dessutom är tystgående och har minimal energiförbrukning!

  A15 är fullproppad med smarta funktioner och användarvänliga detaljer. Några av dessa är till exempel att den är kompatibel med Corroventas styrsystem SuperVision 2.0 och är utrustad med högeffektiva EC-fläktar som förenklar installationen då man slipper ta hänsyn till fasföljd på strömförsörjningen.

Serviceläge

En ytterligare fördel är serviceläget, där man genom en utdragbar kassett snabbt och superenkelt kommer åt rotor och komponenter. Den utdragbara kassetten har en stödfot för att förhindra att maskinen välter. Luckan hålls stängd med två kompressionslås och kan öppnas utan några verktyg.

avfuktare serviceläge

Fyrhålsmaskin

A15 är en fyrhålsmaskin med separat luftflöde för regenerering och purge-zon. Det separata luftflödet ger möjlighet att skapa olika tryckförhållanden som kontrollerar luftens rörelser i utrymmen som är kopplade till avfuktaren. Purge-zonen minskar energiförbrukningen.

Enkel hantering

För att underlätta hanteringen så kan A15 enkelt transporteras genom en 800 mm standarddörröppning och fraktas på en EUR-pall. A15 är också utrustad med en filtervakt som varnar när filter behöver bytas ut och detta görs enkelt genom separata luckor.

rostfri avfuktare med filterluckor

 • Avfuktningsprincipen för A15:

  Videon till höger visar avfuktningsprincipen. Processluften sugs in i maskinen och passerar rotorn (1) där den avfuktas. Den resulterande torrluften sugs vidare in i processluftsfläkten (2) och trycks ut ur maskinen via torrluftsstos (3).

  Parallellt med avfuktningen sugs regenereringsluft in i maskinen via separat stos och passerar först rotorn i den så kallade purge-sektorn (4). Den del av rotorn som befinner sig här har precis regenererats och är fortfarande varm. Resultat blir att regenereringsluften förvärms medan rotorn kyls av, en återvinning av energi som bidrar till maskinens effektivitet.

  Den förvärmda regenereringsluften fortsätter sedan genom regenereringsvärmarna (5) och tillbaka genom rotorn för att regenerera den, driva ut den adsorberade fukten. Den resulterande våtluften sugs vidare in i regenereringsfläkten (6) för att sedan pressas ut ur maskinen via våtluftsstos (7).

   

  Corroventa strävar vi efter att utvecklas tillsammans med marknaden. Corroventas maskiner kännetecknas av den röda färgen, men nu kommer vi ut med vår första avfuktare i rostfritt stål. Lanseringen av A15 är ett första steg i Corroventas vision att bredda sortimentet för fasta avfuktningsinstallationer. A15 är, precis som alla andra maskiner från Corroventa, byggd med högsta kvalitet i Bankeryd för att ge en lång livslängd och bästa prestanda. – Karl Jansson, försäljningschef Norden Corroventa.