#meetcorroventa: Sebastian Sjögren

 • Sebastian Sjögren, Teamleader Produktion, Sverige

  ARTICLE IN ENGLISH

  Året var 2016 då Sebastian började på Corroventa via bemanningsföretag. Han började på avdelningen kyla, och dedikerade ett helt år till att bygga endast vattenavskiljaren WS4. Därefter började han bygga adsorptionsmaskiner. Idag planerar och leder han produktionsarbetet som Teamleader på Corroventa Avfuktning i Bankeryd.

  Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?

  Min uppgift är att planera, leda och fördela arbetet i produktionen, samt montera själv. Ofta på fredagar eller måndag morgon lägger jag upp planen för veckans produktion. Då går jag genom vad och hur mycket vi ska bygga och vem som bygger vad. Resten av veckan fokuserar jag på att stötta om någon får problem under produktionen, själv bygga maskiner, följa upp materialläget och anpassa produktionen efter förutsättningarna.

  En del i produktionen av avfuktningsmaskiner är testning. Här testar Sebastian att adsorptionsavfuktaren A2 fungerar korrekt.

  Har du några särskilda minnen från tiden på Corroventa?

  Jag har två särskilda minnen, det första är när jag varit ute hos kunder för att uppgradera mjukvaran för våra vindsavfuktare VentoVind. Det är kul att se hur den fasta installationen ser ut i verkligheten, för det kan vara lite olika utföranden.

  Mitt andra minne är från sommaren 2016. Vi hade ett otroligt bra år försäljningsmässigt, och för att kunna leverera så fick vi kraftsamla. Vi var här helger, sköt upp semestrar och jobbade långa dagar. Alla ställde upp och vi hade väldigt roligt även om vi var trötta efteråt. Vi sågs nästan varje dag, blev bjudna på pizza och det var ändå en ganska avslappnad stämning även om det var mycket att göra. Jag tycker alltid det är kul att ha ett mål att jaga.

   

  ”VI ÄR GANSKA SAMMANSVETSADE PÅ CORROVENTA”

   

  Vad är det bästa med din roll och att jobba på Corroventa?

  Snabba förändringar i det dagliga arbetet: rätt som det är kan det komma en jätteorder. Jag tror alla hajar till när vi får en riktigt stor order. Man får vara på alerten hela tiden.

  Vi är ganska sammansvetsade på Corroventa. Alla hälsar på alla, man gör inte så stor skillnad på folk, och alla kan prata med alla.

   

  ”Jag tog nattåget, sen bussen och sen vandrade jag sista biten till fots upp till fjällstationen”

   

  Nämn 3 saker man inte vet om dig:

  Jag spelade mycket fotboll innan familjelivet.

  Efter gymnasiet kom jag in på högskolan inom affärsjuridik, men jag tyckte det var lite för tidigt att börja plugga direkt efter gymnasiet och jag hade jobb som väntade. Tanken var att ta upp studierna, men det blev aldrig så.

  Jag har sommarjobbat på Sylarnas fjällstation i Åre. Det är som ett vandrarhem fast långt ute på fjället. Jag hade en släkting som var platschef där, och så fick jag möjligheten att komma dit på något sommarlov när jag var 15/16 år. Så jag tog nattåget, sen bussen och sen vandrade jag sista biten till fots upp till fjällstationen, för det finns ingen väg upp dit. Varuleveranserna kom via helikopter. Det var så häftigt att vara där på sommaren. Man kommer inte närmare naturen. Jag städade rummen och hjälpte till med frukostbuffén, och sen var jag ledig. Jag minns att jag gick på topptur – jag tog med sig pjäxorna i ryggsäcken, och sen klättrade man uppåt toppen och åkte skidor nerför sen.

Liknande artiklar

 • #MeetCorroventa: Magnus Henriksson, R&D Engineer, Sweden

  Meet Magnus Henriksson, R&D Engineer in our headquarters in Bankeryd, Sweden. He has been working at Corroventa for eight years and enjoys developing products from start to finish.

 • #MeetCorroventa: David Hill, Technical Manager UK

  We are about 70 people working for Corroventa throughout Europe and you will now get to know us better with the #MeetCorroventa concept; a series of interviews with employees from the Corroventa Group. Our first Corroventa ambassador is David Hill who is technical manager at Corroventa Ltd in Manchester, UK.

 • #MeetCorroventa: Katja Mersch, Administration & Marketing, Germany

  Katja Mersch is the second ambassador in the #MeetCorroventa series. She is described by her colleagues as an important building block for Corroventa.

 • #MeetCorroventa: Rafal Mirocha

  Rafal Mirocha is the country manager of Corroventa Osuszanie Sp. z o.o. The office is placed in Siemianowice Śląskie’ which is close to Katowice in southern Poland. Rafal has been working for Corroventa for over five years.