Corroventa 35 år!

 • Corroventa firar 35 år i avfuktningsbranschen

  35 år av nya produkter och innovationer inom avfuktning.

  I dagarna firar Corroventa 35 år, en milstolpe värd att fira. 35 år med fantastiska kunder och medarbetare och ett produktsortiment som utvecklar branschen. Idéerna till våra innovationer och produkter kommer ofta från våra kunder som jobbar med dem varje dag.

  Från då till nu – Corroventas resa

  Den första produkten som lanserades fick ett stort genomslag på marknaden då den var enkel, användarvänlig och hade en unik patenterad torkprocess som väsentligt förkortade torktiden av en vattenskada. Corroventas grundare Knut Claesson etablerade tidigt ett nära samarbete med kunder runtom i Europa som senare också aktivt påverkade utvecklingen av Corroventas produkter.

  Vår drivkraft har alltid varit att hitta smarta och effektiva lösningar för att underlätta kundens vardag och genom tät dialog skapas produkter som klarar de allra tuffaste miljöerna och håller i många år. Vi siktar på att erbjuda ett sortiment av flexibla produkter som fungerar för alla sorters uppdrag och senast ut på marknaden är den lilla men effektiva adsorptionsavfuktaren A1.

  Highlights från åren som gått:

  1985

  Corroventa grundas av Dr. Knut Claesson i Bankeryd, Småland

  1988

  Corroventa lanserar CTR 200, som är den första portabla och användarvänliga avfuktaren. Den väger 22 kg och har en kapacitet på 22 l/dygn.

  1999-2003

  Corroventa lanserar produkter för krypgrundsavfuktning  och näst ut på tur är produktlanseringar inom radonsanering.

  2007

  Corroventa blir uppköpta av Volati, en svensk industrigrupp som förvärvar bolag och vidareutvecklar dessa med fokus på långsiktigt värdeskapande.

  2010

  Corroventa lanserar styrsystemet HomeVision för att kontrollera klimatet i krypgrunder och på vindar.

  2012-2014

  Dotterbolag bildas i Frankrike, Benelux, Norge och Polen.

  2015

  Corroventa firar 30 år och lanserar samtidigt ES-familjen som är en serie den mest energisnåla, kraftfulla och intelligenta serien som tagits fram. Samtidigt lanseras styrsystemet SuperVision som tillåter övervakning av torkprocessen på distans.

  2016

  Corroventa lanserar VentoVind som energieffektivt avfuktar kallvindar.

  2018

  Corroventas kvalitetssystem certifieras enligt ISO 9001 samt expanderar till Australien och Israel.

  2019

  Corroventa lanserar Corroventa Academy, avfuktaren L4 som är en kompakt adsorptionsavfuktare med luftkyld kondensor.

  2020

  Lansering av vår allra minsta adsorptionsavfuktare A1 

   

  I dagarna firar vi alltså 35 år och vi vill rikta ett stort tack till alla våra kunder. Utan er hade det inte varit möjligt, och vi hoppas få fortsätta att ge Er support och leverera produkter för hantering av fukt, lukt och radon i många år till.